Explore
Also Available in:

Mimo tento svět!

Napsal
Přeložil Pavel Akrman (Kreacionismus.cz)

Bývalý kanadský ministr obrany v kabinetu Pièra Trudeaua, Paul Hellyer, spojil síly s některými nevládními agenturami za účelem podání petice svému parlamentu k pořádání veřejných slyšení o „exopolitice“ – neboli o vztazích s mimozemšťany (ET).1

5343ufo

Hellyer v projevu na univerzitě v Torontu řekl, že UFO „jsou stejně tak skutečné jako letadla, která létají nad našimi hlavami. … Jsem tak znepokojen tím, jaké důsledky může mít rozpoutání intergalaktické války, že si prostě myslím, že jsem k tomu musel něco říct.“

Když naznačoval, že některé vlády vědí více než prozrazují, narážel tím na události v Roswellu v Novém Mexiku, kde měly USA údajně získat havarovaný létající talíř, a dokonce i těla mimozemšťanů. Jeho výroky byly většinově vnímány jako „důkaz“ pravosti v otázkách jevů UFO, protože je bývalým ministrem vlády. Na univerzitě dokonce sklidil potlesk vestoje – což svědčí o tom, jak silná je představa mimozemšťanů v hlavním mediálním proudu.

Základem a oporou veškerých předpokladů mimozemského života jsou myšlenky typu „Pokud se život vyskytl na Zemi, musel se vyskytnout i jinde“. Tato víra je tak silná, že existuje mnoho konspirativních spekulací, podle nichž vlády vědí více, než přiznávají. Faktem však je, že jen velmi málo pozorovaných objektů UFO zůstalo nevysvětleno, a ty které vzdorují přirozeným vysvětlením často vykazují nadpřirozené vlastnosti, které jdou ruku v ruce s popisy tzv. únosů mimozemšťany.

Navzdory miliardám dolarů vynaložených na průzkum vesmíru (NASA, SETI atd.). nikdy se nenašel jediný důkaz, který by naznačoval existenci inteligentního mimozemského života. V tomto neuvěřitelně obrovském vesmíru se nezdá jako zrovna pravděpodobné, že Země by mohla být vhodným cílem pro tolik „mimozemských“ návštěv. Bible nám říká, že jsme duchovním středem vesmíru, kde probíhá bitva o duše lidských bytostí, a proto dochází k tak velké aktivitě na Zemi. Vzhledem k takto vysoké ceně pak není divu, že se mohou objevovat různá klamstva. List 1. Timoteovi 4:1 varuje: „Duch říká jasně, že v posledních časech někteří lidé opustí víru, aby následovali bludné duchy a démonické nauky.

Zveřejněno na domovské stránce: 22. října 2007

Odkazy

  1. Former Canadian Minister of Defence asks Canadian parliament to hold hearings on relations with alien ‘ET’ civilizations, PRWeb, www.prweb.com/releases/2005/11/prweb314382.htm, 9 March 2006, dostupný z web.archive.org. Zpět k textu.